Wednesday, 21 December 2011

"memang lau ibu nak berangan ibu ajak adik"

pada suatu hari..ketika menemani ibu 'window shopping' kain langsir..

ika: ibu,,ibu nak cari kain yang macam mana?

ibu: ibu nak kain 'cotton' tebal~

ika: owh~macam ni ke bu?

ibu: tak,,ini nipis..

ika: owh~ok..

ibu: ha,,macam ni ha dik..

ika: owh~jom2 kita cari..ibu nak naik dulu ke tgok bawah ni dulu?

ibu: naik atas dulu jom,nanti baru turun..

ika: wah..ibu,,kain ni cantik la~

ibu: hmm..(sambil belek2 kain)

ika: ibu2,,yang ni sedap kain dia,,sejuk~

ibu: ha'ah (senyum sambil belek2)

ika: eh ibu,,wane ni cantik kan??ibu,,beli warne ni la,,nmpak elegen..

ibu: ha'ah kan..nmpk moden sikit

ika: wah,,kain baldu..ibu buat macamni blablablablabla..orang jarang buat..

ibu: yelah..bape harge ni dik??cube total..

ika: hmm,,rm**** jom kita tengok yang laen dulu..

ibu: ha,,kain camni la,,sedap kain nih..

ika: wah,,cantik2..ibu kalau beli kain ni match dengan kain yang macam ni..lau kain baldu tadi match dengan kain ni..ibu,,wane ni cantik jugak kan??pastu match dengan perabot itam..peh!!ibu2..nnti adik kawen gune wane tema ni la..ibu beli la kain ni..nanti xyah beli lagi dah..

ibu: haha..(sambil belek2 kain2)

ika: ibu,,nanti adik beli perabot warna itam untuk ibu..ibu beli la kain macam ni..match dengan perabot..smart!!

ibu: hmm..adik cube total yang ni pulak..

ika: hmm..rm**** cmne??ibu nak yang macam ni ke macam ni??

ibu: kite nak survey je dulu..bukan nak beli lagi~

ika: oke..kite cari2 la dulu~

ibu: jom tgok kedai sebelah

ika: ibu,,wah!!cantiknye kain nih..tebal~sejuk~dh siap corak2..cantik!!ibu lau amek
yang ni xyah dh buat dua layer..ibu amek yang ni lah~

ibu: ha'ah la dik..bape harge dia??

ika: rm ** semeter

ibu: hmm,,mahal la dik~

ika: ha'ah..tp sme je lau ibu amek dua layer tadi..ni kite amek 1 layer je..

ibu: hmm,,ha'ah..kain ni mmg btul2 bgus dr td~

ika: ibu,,adik nak kain yg ni,,nak wane ni utk bilik adik..adik nk cat bilik la nnti~

ibu: ibu beli cat,,adik cat sendiri??

ika: ok,,nanti adik nak kaler pink n purple..nak cat macam
blablablablabla..hahahaha..kuat berangan btol adik ni..dari tadi berangan~

ibu: haha..ha'ah,,memang lau ibu nak berangan ibu ajak adik..macam2 dapat imagin..haha..

ika:(patutla ibu beria ajak adik pergi window shopping arini~ (-_-)".. )

kesimpulan nye~setiap ibu kenal perangai anak masing2..huu~ -_-'

2 comments: