Friday, 8 July 2011

Duet Oh Duet!

pejam celik pejam celik~dah habes cuti..alhamdulillah report praktikal dah setel..tulah~orang lain dah print baru nak start buat..mujurlah sempat siapkan..ahad dah nak daftar masuk semester baru..barang tak siap lagi..tapikan,,bila rumah dah dekat dan boleh balik tiap minggu,,otak just fikir barang2 penting je yang bawak dulu,,barang tak berapa penting boleh bawak kemudian..lagi-lagi dah senior ni kan~rasa macam takde bende nak bawak balik..haha,,yelah~kalau masa daftar semester satu dulu kita tak tau ape yang ada dan apa yang tak ada kat asrama..bila dah tau, tak de la nak bawak barang2 yang rasa2 tak perlu tu lagi~peh,,ade lagi setahun nak study,,lepas tu tak taw la rezeki dapat ke mana,,terus dapat kerja ke,,terus dapat sambung belajar ke,,atau kerja cashier dulu ke,,hurmm..rasa macam tak nak habeskan study ni je~first sebab nanti bile dah keje dah kena beli barang gune duit sendiri,syampoo semua..sekarang boleh la lagi bodek parents belikan..haha,,nanti semua dah kena sendiri,,silap2 kalau dapat kerja jauh kena pulak bayar rumah sewa..transport??kena cepat2 kumpul duet beli sebab untuk kemudahan nak berulang alik ke tempat kerja..duet duet duet..semua bende kena pakai duet sekarang..


hari ni keta ibu masuk bengkel sebab ade orang sondol dari tepi..habes kemik keta kesayangan ibu tu,,punyelah ibu jage elok2..ibu tak pernah langgar bende,,tetibe haritu ade orang datang dari simpang sebelah kiri ibu terus masuk jalan ibu..'bang' langgarnye sisi kereta..naseb baek sikit je..tu pon kena gak rm200 lebih..duet lagi..tadi jugak pergi bank, bayar yuran poli..untuk semester baru ni ada peraturan baru..antaranya kena bayar deposit kunci rm50..wah,,kunci bilik pon kena bayar deposit sekarang..tulah dunia sekarang,,semua nak kena duet..sampai bende kecik pon kena bayar jugak..tapi pihak asrama pasti ada sebab tersendiri kenapa dia buat peraturan baru tu..salah satunya kemungkinan disebabkan pelajar tak pulangkan kunci..haa,,sebab tu la dia buat macam tu..(cube menpositifkan fikiran..haha)tapi ada betulnya jugak kan~


ni pula seorang lagi kawan ika sebok nak kawen,, hei! ingat kawen boleh free2 ke??study pon tak habes lagi..pinjam duet mak ayah lagi~sebok nak cari bini..haha..oke,,dia kate bukan nak kawen terus yang perlukan duet beribu2 tu..tapi nak nikah khitbah..nikah yang nikah dulu majlis kemudian..wah..ehem2..haha..oklah,,nak sambung buat keje~banyak lagi keje kene buat~sekian~:)

No comments: