Friday, 10 June 2011

sepi tak bermakna pergi

salam pembuka bicara kepada semua rakan2 dan taulan..peh,bermadah pujangga pula..err,,lamanya tak menaip..rasa kekok pula menyusun kata..ika tak online selama seminggu bukan sebab ada anon ganggu atau apa..sebetulnya ika turun kl tak bawa broadband..uuwaaaa..:'(..dan sekarang ika dah berada di rumah dan boleh online~wee~tapi terasa kekok nak menaip dan merepek sana sini.. like doll yang tak ada perasaan..jiwa rasa kosong bila duduk depan lappy ni..cerita banyak nak diluahkan tapi bila sampai masa nak menaip terasa nothing to tell..tak perlu dikongsi??arghh..oke,,try to story..

first about kenduri kawen.. musim cuti sekolah ni memang banyak jemputan kawen yang diterima..kakak kawan kawen,,dua pupu kawen,,sedara kawen,,semua nak rebut tarikh hari cuti sekolah..aishh,,tetiba terpikir..nanti bila sampai masanya kita yang kawen,,brapa ramai yang sudi menghadirkan diri ke majlis kita??mesti tarikh kita tu juga ramai yang ada jemputan sehingga lima buah kenduri..sebilangan besar mesti tak dapat hadir..tinggal berapa saja lagi yang boleh menghadirkan diri??nak buat di kuala lumpur atau di kedah??kalau buat di kl brapa yang dapat hadir??dan kalau di kedah brapa pula yang hadir??aduhh,,serabut..tapi malas lah pikir sebab lambat lagi,,nak beli kereta sendiri dulu..nak tambahkan perabot rumah ibu dulu,,insya'allah..pokoknya,,capai cita2 dulu..apa yang penting study habes dulu..calon pon belum tentu lagi..dah nak serabut pala watpe kan..tapi kadang terpikir gak almaklumlah..kita bakal lalui semua tu suatu hari nanti..cuma tak tau bila dan cepat atau lambat semuanya hanya Allah saja yang tahu..hurmm..(tu yang naik jerawat agaknya,,pikir terlalu jauh..:P)eh,,ika memang dari kecik suka berangan..macam2 yang diangan2kan..ibu kata pikir masa depan tak apa..jangan hangat2 taik ayam sudah..macam angan2 mak jenin tu..takmo2..so,,tak salahlah kalau sekali sekala kita pikirkan masa depan kita..malah lagi digalakan sebab kita akan merancang hari ini untuk hari mendatang..walau kita tak tau apa akan jadi nanti..sekurang2nya kita ada perancangan..betul tak??walau apa pun,,ingat lah,,kita hanya merancang dan Allah lah yang menentukan segalanya..

second is about my heart..arghh..bila berada di rumah teringat kawan2 dan bila berada di asrama teringat keluarga..kesimpulannya,,kita akan merindui orang yang jauh dari kita..betul tak??manusia ni selalu je nak kesempurnaan..tak reti bersyukur betul..dah ada kawan2 nak family,,dah ada family nak kawan2..senang cerita nak ada dua2 sentiasa di sisi kita..tamak..haha..tak patut..btw,,family is first..sebab sesetia mana pon kawan2 kita mereka tak tentu boleh ada saat kita dalam kesusahan..keluargalah yang akan membantu dan sentiasa bersama walau susah dan senang kita sekarang..kawan senang dicari tapi sahabat sejati sukar ditemui..walaupon mereka selalu ada saat kita senang sahaja namun ika tetap sayang mereka2 semua sebab tanpa mereka ika tak dapat nak menceriakan diri..tanx kawan2 ika semua..ika rindu mereka semua..yang rapat ngan ika n yang biasa2 ja ngan ika..semua ika rindu..arghh..terasa tak sabar nak balik poli menggila ngan mereka2..weyh,,seyes rindu korang..kawan lama yang still contact ika..peh,,terbaek r korang..rindu korang weyh..seyes tak tipu..sayang semua kawan2 yang dapat lupakan masalah yang timbul..haha..korang buatkan aku lebih chill n relaks..no stress n no emo2..

third is about erm,,,ape erk??haa,,dua hari ika menghabeskan masa dengan family keluar ronda kedah..pergi tanjong,pantai,shopping,museum n sungai..actually kata ibu,,ibu nak survey tempat untuk percutian kami sekeluarga cuti raya nanti..wah,,tak sabar rasanya nak bercuti ni..first planning nak ke langkawi,,tapi cancel sebab kata ibu kena tukar ke kelantan sebab nak pergi wedding akak ipar kak long..pastu cancel balik sebab penginapan yang kami nak pergi tu tak ada..so sad :(..nvmnd..so,,sekarang nak cari destinasi yang sesuai laa~rupanya banyak destinasi percutian yang ada kat kedah ni..seyes..kedah sebenarnya banyak tempat menarik..ada ladang anggur pula tu..jangan tak tahu..err,,ika pon baru tau kedah ada ladang anggur..ingatkan kat cameron highland je~waterfall jangan cakap..memang banyak tempat ada..oke,,tak mau cerita panjang sebab entry ni dah panjang dah pon..sekian dulu dari ika..terima kasih sudi baca..=)



sory tak letak gambar sepanjang bercuti ni..saja takmau letak..nanti korang jemu tengok gambar2 ika..haha~(=_=)"apapon peace no war..daa~

2 comments:

cik azeya said...

sepi tak bermakna sendiri. hehe.

nak kawen jugaklah. semua org nak kawin kan skrg.

ee jeles.

-.-

*47!k@# said...

wah..ika pon nak kawen jugak la..tp nk tiap2 cuti skolah boleh??haha..dahsyat!mak pon jeles taw nyah~~ :P