Wednesday, 25 May 2011

tokoh meninggal dunia akibat ulat bersarang dalam badan

selamat pagi semua~~!!! mulakan hari anda dengan senyuman~ ;) camni la yang kit mau~ ade semangat nak mulakan hidup di hari baru~ yeay! alhamdulillah~ terdetik hati mengupdate blog yang dah lama di abaikan~ tak tau la kenapa lately ni takde mood nak berblog.. mimpi malam tadi mengilhamkan ika nak mengupdate blog..


ceritanya begini, ish,,lupe plak~ yang ika ingat ada masuk berita mengenai seorang tokoh agama meninggal dunia~ dia meninggal dunia sebab ada sejenis ulat dalam badan membuat sarang~ nauzubillah~ sebelum beliau meninggal dunia~ beliau sempat membuat solat sunnat.. sebaik sahaja selesai~ beliau terus terbaring dan ulat tersebut keluar dari badan dan memakan daging beliau~ wallahualam~ itu hanya mimpi~ tapi seyes mimpi tu macam dalam dunia realiti sebab ada youtube,, siaran tv dan facebook segala~ astaghfirullahal'azim.. sampai terbawak2 dalam tidur, 'alam siber' ni.. ish3.. panjang lagi mimpinye~ tapi ika dah tak berapa ingat~ yang penting~ jagalah pemakanan ye kawan2.. hati2 dalam memilih makanan.. haritu kan ada berita pasal keracunan makanan.. dan sebolehnye kalau nak makan kat luar tengok dulu kebersihan sekeliling kedai makan tu~ pilih kedai yang menitik beratkan kebersihan.. jangan main bedal je~ kalau nasi dah jadi bubur tak ada gunanya~ mencegah lebih baik dari mengubati~


sepanjang2 ika tak mengupdate blog ni actually banyak cerita yang nak dikongsikan~ takpelah~ laen kali ika cerita lagi~ cukuplah untuk pagi ni~ sekian~ terima kasih sudi baca~ :)

5 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

er..lepas ni kena check la..

sebab GKSB jenis xkisah makan kt mana pn..

tapi tgk tempat gak...

kalo kotor sgt memang xjejak la

*47!k@# said...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr: haa,,mesti check dulu k~xmo mkn kotor2..xmo2..

*47!k@# said...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr: haa,,mesti check dulu k~xmo mkn kotor2..xmo2..

Zulaiqa Nazri said...

hee~ seramnye...

*47!k@# said...

Zulaiqa Nazri : kan~huu~