Wednesday, 18 May 2011

sehari berhari guru


pergh,,tak sangka sampai penat macam ni,, aritu kuar pon tak lah penat sampai camni sekali~ oke,, nevermind~ alkisah malam semalam kawan2 sekolah rendah ika,, chatting kat chatbox group Ex skbtr2.. ajak melawat sekolah kami~ wah!! memang dah lama teringin nak pegi~ cume takde geng~ sebenarnye nak pegi 16 mei,, tapi tak ramai yang free time tu~ so,, tunda la dan hari ni kami pusing habes satu sekolah.. pergh,, memang banyak giler perubahan.. jumpa semua cikgu2 lama batch kami yakni darjah 6 tahun 2003.. yang membuatkan lagi bertambah best nye bila cikgu2 ingat ika..wah!!! maybe sebab ika ade kembar kot~ haha.. berborak macam2 kami ngan cikgu2.. mereka ramah,, tak kekok berbual walaupun dah 8 tahun kami tinggalkan sekolah tu.. seronok habes la berbual~ sambil mengimbau zaman kanak2.. tapi,, cikgu lama tinggal tak sampai 10 orang~ ramai yang dah pindah~ huu~

yang geramnye~ janji pukul 10,, ika sampai2 tak ada sorang pon lagi.. dah agak dah!! buat penat rushing jee~ puih~ sabo jela~ malam semalam ika kunci jam nak bangun subuh.. lepas tu pagi tadi opah call kejut bangun~ (padahal opah ada depan bilik je mase tu~ kejut ika calling2 je~ sama ngan cara ibu kejut ika~ (=_=)" ) celik je mate tengok jam dah pukul sebelas.. what!! melompat ika dari tilam.. rupenye opah kejut bangun subuh~ fuh~ mujur opah kejut.. ika engat dah terlajak subuh.. rupe2nye malam semalam ika bukan kunci jam,, ika pegi setting jam phone.. jam phone ika cepat 5 jam jadinye~ puih~ mamai la tuu time nak kunci jam~(=_=)" dah tu terus ika tak berani nak tido semula~ tunggu jam pukul 9 nak bersiap pula~ (err,, kantoi~) dah siap2 tu punye lah nak cepat,, tuang air panas dalam termos pon terkena air panas kat tangan.. naseb baek sikit jee~ dah sampai sekolah tengok tak ada orang,, ika singgah lah di rumah aisyah kawan ika.. rumah dia betul2 kat sebelah sekolah~ tunggu punye tunggu dekat sejam juga la~ baru mereka sampai~ dah tengahari baru lah kitorang masuk sekolah sebab nye ingat ada lagi yang nak datang,, so,, kitorang tunggu laa.. jumpe cikgu2 dan salam2 semua~ berbual sampai lah pukul 2.. kami gerak ke tempat laen untuk makan tengahari~ kitorang sambung lagi berborak~ macam2,, padahal kami enam orang je~ sorang dah kena balik ofis~ dah tamat lunch hour~ yang laen?? beria je cakap nak join~ hampeh~ (=_=)" sampai kesudah tak nampak batang hidung~ sabo jela~ okelah nak berehat~ kaki pon dah lenguh2.. selamat malam~ (^_^) opss,, lupe nak cakap~ tanx to Azrul Zaa sudi belanja makan~ haha.. ika tak mintak yee~ dia tetibe bayarkan~ terima kasih sangat2 (^_^) ( habesla~ lepas ni,, turn ika plak blanja dia~(=_=)" )

No comments: