Thursday, 12 May 2011

Ledakan di limbungan Jalan Benoi meragut dua nyawa


SINGAPURA: Sebuah letupan di sebuah limbungan kapal di 3 Benoi Road, yangmengakibatkan kematian sekurang-kurangnya dua orang.

Singapore Angkatan Pertahanan Awam (SCDF) mengatakan bahawa insiden itumelibatkan kerja tongkang menjalani rawatan di limbungan. Seorang juru bicaraSCDF mengatakan dua orang dinyatakan meninggal oleh paramedik di TKP.

Jabatan Tenaga Kerja telah mengenalpasti dua sebagai 43 tahun Malaysia danBangladesh 20 tahun.

Dikatakan penyelidikan awal mendedahkan bahawa mereka bekerja di kapaltersebut ketika letupan berlaku. Ada beberapa pekerja di limbungan kapal yangmenderita luka ringan akibat letupan, tapi tidak ada yang dirawat di rumah sakit.

Jabatan Tenaga Kerja telah memerintahkan menghentikan semua pekerjaan di lokasi kejadian, yang ditempati oleh Haosen Marine Pte Ltd Siasatan sedangberlangsung.

Baik SCDF dan polis mengatakan mereka menerima panggilan tentang kejadian disekitar 01:30. SCDF menghantar pemadam kebakaran dua, dua basikal api, satuambulans dan dua kenderaan penyokong lain ke tempat kejadian.

Seorang saksi Channel News Asia berbicara untuk mengatakan letupan tersebutmemusnahkan beberapa panel kaca di pejabatnya di seberang jalan.

Hal ini juga menyebabkan sebuah panel langit-langit runtuh tapi tidak ada yangterluka.

Saksi, yang ingin dikenali sebagai Mandy, menambah bahawa tanah bergetar ketikaletupan berlaku.

Satu lagi saksi mata, 34 tahun Adrian Lee yang berada di daerah itu untukpertemuan sekitar empat kilang jauh dari lokasi letupan, mengatakan ia melihatorang-orang berlarian keluar selepas letupan tersebut menyebabkan atap runtuh.

Dia berkata: "Saya berada di sebuah unit tetangga di nombor 3 Benoi Road ketika saya mendengar letupan keras keluar Went, aku melihat kejatuhan atap, orang-orangberlarian keluar minit kemudian pemadam kebakaran datang, yang urutan Waktu itulima minit ... untuk dua (13:55). "

Ada tumpukan bengkok dari logam di dalam dan tertulis pemilikan / penggusurantelah dilekatkan pada pintu gerbang 3 Benoi Road.

Ini menyatakan bahawa bangunan penjajah harus mengosongkan tempat dengan09:30 pada tanggal 16 Mei.

tanx jugak kat google translate (^_^)

subhanallah,, macam2 berlaku.. dalam sekelip mata je.. kite hanya merancang,, Allah yang menentukan segalanya~

No comments: