Friday, 8 April 2011

rezeki durian runtuh

alhamdulillah.. time balik tadi sejurus ika masuk kete,, ibu bagitau berita gembira.. ibu kata opah call suruh ika balik kuala lumpur cuti semester ni..

opah: siti,, anak ko cuti kan??

ibu: belum lagi mak.. bulan lima ngan enam ni.. bulan tujuh masuk balik..

opah: haa,, suruh anak ko datang sini.. jaga mak..

ibu: dia nak keje mak,, nak kumpul duit nak blaja kete..

opah: haa,, bia mak sponsor.. janji kene jaga mak..

ibu: haa,, nanti ti tanya dia..

alhamdulillah,, syukur sangat2.. bulat biji mata ika dengar cerita ibu.. tak sangka.. baru je semalam berbincang melalui mesej dengan 'orang tu' pasal lesen kereta.. dia suruh ika amek je lesen kete selama cuti ni.. memandangkan cuti semester kali ni dua bulan.. ika bagitau dia,, "ika tak ada pinjaman atau biasiswa,, jadi ika mengharapkan duit simpanan ika yang ibu dan ayah bagi tiap bulan untuk bayar duit yuran semester depan.. bajet akan lari kalau ika guna untuk bayar yuran lesen kete.." katanya,, "terpulang,, jangan dipaksa.. kalau itulah sebabnye.. bersabar lah.. yuran belajar di poli lagi penting dari yuran belaja kete.. " hmm,, semalam ika baru dapat lesen L moto.. huu~ terasa ketinggalan sebab umo dah 20 baru nak buat lesen.. nak buat macam mana kan.. rezeki masing2.. ibu ajar ika berdikari.. lagipon ika tak mau menyusahkan ibu.. ibu banyak lagi tanggungan laen.. kalau ika pandai bajet duit belanja yang ibu dan ayah bagi insya'allah semuanya berjalan lancar.. ye,, duit boleh dicari.. cuma lambat atau cepat je rezeki akan masuk..

ika harap apa yang opah cakap tu opah tak lupa.. dan harap sangat2 semuanya berjalan lancar.. doakan ika ye.. terima kasih semua.. but tadi ika baru teringat yang my bff's sis wedding 28/5 ni.. wuu~ dia sedeyh ika tak dapat datang.. ika pon sedeyh sebab tak dapat datang.. ika antara tetamu wajib bagi dia.. ika tak nak hampakan dia.. sekali seumur hidup bagi sis dia.. insya'allah.. macam mana nii?? ika nak kedua2 nya.. nak lesen kete sponsored by my opah n nak pegi wedding my bff's sis wedding.. T.T.. kawan2 tolong doakan ika sempat pegi kedua2nye ye..

teah,, ika pegi awal bulan lima ni ye.. nanti ika pegi latihan hari2,, insya'allah sempat jpj b4 wedding akak teah tu.. sebab ika dah tak payah masuk kelas n tak payah test undang2 dah.. kan ika dah ada lesen moto.. wwuu~ harap sangat2 doa dari semua yang baca entri ni.. 40 orang doakan insya'allah makbul.. terima kasih ye kawan2.. ika sayang kedua2nya.. ika dah setengah tahun tak balik kl jumpa opah.. jaga opah.. kesian opah rindu kat cucu2 kesayangan dia.. ika rindu opah jugak.. :( sekian~

mengharap doa dari kalian~

6 comments:

shahjiehan said...

good luck!...moga snasa di murahkan rezeki..

shah pon nk amik lesen moto 12 hb ni...ketaq!!

jom baca dan komen Pantau Anak Stady Melalui SMS Dan Internet | ! !shahjiehan [dot] com ! !

*47!k@# said...

@shahjiehantanx sj!good luck to sj t0o!

nelly said...

Gud luck !!

*47!k@# said...

@nellytanx nelly! :)

::p0t pEt iLa:: said...

semoga semua berjalan lancarye :)

*47!k@# said...

@::p0t pEt iLa::tanx ila!:)