Friday, 1 April 2011

Paris Di Malaysia 2


kerana kepenatan semalam,, entri ika banyak typing error.. maaf ye.. ika type sambil bermimpi.. haha.. pagi ni nak continue story lah ni.. start dri perancangan nak pergi..

ika: teah,, jom pegi viscom..

teah: jom3.. eii,, nak pegi la.. jumpa kak fana suma.. bila??

ika: 31 ribulan ni.. khamis kan?? rindu giler lah dyorang..

teah: kite keje kan?? cmne nak pegi.. lagipon nak naik pe??

ika: naik bas lah.. turun changlun pastu naik teksi RM16 je.. jom la jom la.. (excited kemain lagi.. hati melonjak2 kata pergi.. sanggup nak naik bas..)

teah: memang la kalau boleh nak pegi.. bestnye~~~~

ika: jom la jom la.. mintak cuti ngan bos.. haa,, ajak aten skali..

teah: ha'ah.. ajak aten skali.. cepat2.. dia online tak??

ika: ha,, tu ade.. teah chat ngan dia cepat..

waaaahh sangat excited kami sampai terlompat2 kegirangan.. (err,, ayat mcm ova je)

aten: nak3 jom3.. aten on ja.. dah mintak cuti??

teah: belum.. kami nak mintak la ni.. ajak aten dulu.. tanya parents dulu.. mintak izin.. (see,, anak yang baik kan..hihi..)

aten: oke2,, nanti aten gitau.. nak apply cuti dulu..

teah: oke!

ika: yes2.. cepat2 mesej ibu nak mintak izin.. (wow.. xsempat nak tunggu balik rumah.. kemain EXCITED)

alhamdulillah,, ibu izin kan atas alasan ika yang kukuh.. teah?? pon sama..:) aten?? parents dia always 'on'.. time to apply cuti plak.. bace doa dulu sblom mesej.. berdoa dan terus berdoa selagi bos tak reply.. "aishh,, tak balas2 pon.. cepat lah.. dah tak sabar tunggu jawapan ni.." 'tet' bunyi fon tanda mesej masuk.. (ika always guna silent mode untuk tidak menganggu orang laen..)

"ok"

wow!!!!!!!!! yeay2.. dapat green light!!! terjerit2 sambil melompat2 kami dalam ofis tu.. mana tak nye.. dapat cuti pegi jumpa kawan2 dalam masa berpraktikal ni.. kemain hepi lagi kami.. yeay!! aten?? camne ngan aten??

teah: aten,, kami dah dapat green light dari dua2 belah pihak.. aten camne??

aten: ala teah,, bos belum bagi keputusan..

teah: bagi alasan yang kukuh sikit ten..

aten: ye2..

teah: oke2 kami tunggu..

mood hepi bertukar tak keruan.. takut2 aten tak lepas.. doa2 lagi.. dan terus berdoa.. sambil2 berbincang ngan teah tentang berita perlis banjir.. (opss,, kantoi suda..oke,bukan paris tapi perlis) cepat2 ika tanya dalam group KBU n tanya kawan2 ika yang ada di sana.. mereka suma beri jawapan yang sama.. iaitu "boleh je datang sini.. jalan tak tutup lagi.. banjir kat kangar n arau je.. tak sampai sini pon.." bertambah2 semangat lah kami..

hari pon dah menjelang malam..

teah: aten.. camne?? dapat tak??

aten: teah~ T.T bos tak bagi cuti laa~

teah: ala~

aten: takpe.. aten cube lagi k..

teah: oke.. nanti bagitau..

hampanya perasaan kami.. dah sangat bersemangat dah tadi.. kemain lagi terlompat2.. nyanyi2 bagai.. wwuuu~

aten: teah.. oke jadi pergi sok..

teah: yeay!! aten sewa keta tau.. sok kami dari sungai petani naik bas turun shahab..

aten: oke.. jumpa kat sana.. t aten amek korang..:)

teah: oke set!

keesokan harinya..

ika: aten,, kami dah on the way! tunggu ye..

aten: oke,, aten pegi amek keta sewa..

betapa semangat nya kami sampai sanggup naik bas n sewa kete.. setelah sampai di shahab..

nampak je kete yang ada aten dalam tu,, terus kami tuju.. bibir dah sampai pipi.. lebar kemain senyuman masing2.. tunjuk penuh habes gigi.. dari jauh tangan melambai2 excited.. kaki melangkah laju..


aten: korang2.. rindu korang..!!
teah n ika: rindu aten jugak!!

kalau geng perempuan dah berjumpa,, paham2 jela kan?? haha..

alhamdulillah selamat sampai.. perjalanan berjalan lancar.. tiada banjir di jalanan..

bila bunyi bersatu,, kau milik ku.. (eh,, tetibe..)

keceriaan terpancar pada setiap muka.. muka2 excited kemain minta kejelesan kawan2 yang sedang sebok berpraktikal.. haha.. korang2,, kitorang bercuti dan berhepi2.. jangan jeles taw! buat keje leklok! haha :D

continue di next entri sambil menunggu aten upload video khas untuk shalina kamalludin, aiman omar n lain2.. haha XD

No comments: