Thursday, 21 April 2011

paramotor di malaysia

bangon pagi sarapan roti disapu pelanta dan kaya bersama susu sejuk sambil2 tengok tv3.. waaahhh~ amazing! terbang di udara?? bestnye~ teringinnya nak merasa terbang di udara bak bidadari bersama merpati putih.. terbang setinggi burung helang berterbangan.. terbang tinggi2 sampai mencecah bulan dan bintang.. peehh.. oke,, strop dreaming ika! awak tu gayat ngan tempat tinggi.. nanti mabuk sape susah?? (=_=)"

apa itu paramotor?? paramotor ni tak ada maksud saintifik.. ermm,, mungkin ada.. tapi ika cari kat google tak jumpe.. wuu~ (T_T).. tapi yang pasti.. dia membuatkan kite terbang.. ia adalah sebuah kenderaan yang direkacipta untuk menerbangkan manusia.. wahh.. bestkan?? nama pon kenderaan kan,, maka kenalah ada lesen untuk kendalikannya.. kalau tak mau jatuh kita dalam gaung kang.. sape susah?? mereka dan keluarga mereka jugak yang susah.. nanti ika jugak dipersalahkan sebab bagi informasi salah.. lesen dia katanya tak susah pon nak dapat.. sama dengan proses nak amek lesen kete dan moto.. kene pergi latihan.. ada ujian theory dan practical.. tak caya?? boleh KLIK SINI..

wo0h0o!! syoknye beb!

chill je kan?? c0ol!!

lepas tengok ally iskandar bercerita.. (ceit,, ally je ko tengok ek ika!) haha.. kidding.. lepas tengok tv3 tu terus ika search kat google.. cari info berkaitan paramotor.. kat luar negara memang dah meluas.. kat melaysia baru lah jugak.. tapi dah lama dah sebenarnya tubuh.. cuma sekarng semakin meluas.. ika bukak web site PARAMOTO.. CANTIK! MENARIK! DE B0OM! terasa teruja nak operate isi dalam nya.. front page dia dah tanya.. 'WHO WOULD LIKE TO FLY?'.. ofcoz lah.. sebab tu ika bukak web dia.. (*_*) cari button enter.. malangnya dia hanya tulis new site coming soon.. alaa~ baru semangat nak tengok.. huu~ baru lagi agaknya~ (=_=)"

takpe,, kite blajo sikit2 dulu..


kite layan video jela~ sambil2 boleh berangan sekali.. jom3.. :)
layan~ zass~

4 comments:

fRaMe+LenSeS said...

jum nek berdua dik.. kalau jadi pape kurang2 ada adik teman.. hihih. :P

*47!k@# said...

@frame+lenses: jum2..err,,kene halal dulu:P..haha XD

Fazil Hamid said...

bahaye tu...cari la xtvt lain yg lebih selamat...hehehe...

*47!k@# said...

@fazil hamid:bahaye??sbb tu kne amek lesen dia dulu..insya'allah xde pape..best laa~teringin~(^_^)