Monday, 11 April 2011

meaning of ' LOL '


hhooyyee,, monink 0ollzz!!

haha.. nak tergelak bile berblogwalking pagi2 ni terjumpa perkataan ' lol ' berserta dengan mimik muka ini ' =_=" '..maksud ika macam ni ' lol =_=" '.. faham kan maksud ika?? teringat masa ika mula2 berjinak2 dengan perkataan lol tu.. ika gune je tapi tak tau makna sebenarnya.. haha.. mula2 ingatkan lol tu macam kata2 kesat la seangkatan dengan ' bengong ' or ' bahLOL ' atau lembut sikit makna dia sama macam ' huu~ '.. ha,, macam tu.. means hampeh la kan.. haha,, mujur la kawan ika yang baik hati ni bagitau ika maksud perkataan tu sebenar.. baru ika tau yang perkataan LOL tu short form untuk ayat 'Laughing Out Loud' atau makna lain 'Lot Of Laugh'.. ika tak ingat bile dia bagitau.. tapi lepas tu ika dah tak kesah selalu gunakan perkataan tu..

entri kali ni just nak bagitau semua readers and bloggers yang tak clear dengan maksud lol sebenar.. bahawasanya maksud perkataan LOL tu bukan lah untuk sesuatu yang hampeh.. sepatutnya mimik muka untuk perkataan lol tu macam ni :D atau seangkatan dengan nye.. (yang dok ketawa guling2 tu..) bukan nya macam ni =_=".. dah clear dah sekarang maksud lol tu?? so lepas ni jangan la terasa dihina ke ape kalau orang kata lol kat korang.. dats means lol tu untuk sesuatu yang kelakar bukan yang hampeh.. sekian~

8 comments:

fRaMe+LenSeS said...

baru nadh tau. heheh. ;)

*47!k@# said...

@fRaMe LenSeSyeke nadh??haa,,bagus2..lps ni tau dh nk guna bila perkataan ni :)

siti najwa said...

hihi....wawa pn bru thu.. :)

*47!k@# said...

@siti najwahee~bgusla..lps ni dh tau nak guna bile..kan?:)

"Che Ain" said...

saya pun baru tahu..

*47!k@# said...

@"Che Ain"really??ramai juga tak tau lagi rupenye..hee~lps ni boleh la gune prktaan ni :)

apleous25 said...

nadia pun baru tahu ary ne.HAHA. ^__^

*47!k@# said...

@apleous25lol sume baru tau ke??ingat ika je slh fhm dolu2..XD