Saturday, 9 April 2011

ketaQ w00oo !!

'briitt britt..' bunyi vibrate phone.. ibu call ika kejut bangun pagi.. pehh,, umah setingkat pon kejut pakai phone.. ni lah dunia sekarang.. maju bebeno.. padahal b

ilik ibu ngan bilik ika tak la jauh mane.. jauh seciput je.. =_=".. ika pon bangun la dengan liat nye.. ibu call lagi nak memastikan ika dah betul2 bangun.. 'keciiiicckk2.......' bunyi tombol pintu dibuka.. ika capai towel dan menuju ke bilik ibu.. mandi kat bilik air ibu best sikit.. ade heater shower.. pagi2 gigil lau tak pasang heater 2..

ibu: hari ni kite gi awal sikit.. ibu nak singgah pasar..

ika: hmm,, oke..

setelah siap memborong di pasar untuk bekalan seminggu,, maka kami menuju ke tempat belajar untuk ika ambil lesen ika tu..

ika: saya nak ambek lesen saya..

akak tu: nama?

ika: siti noor atikah

akak tu: nah..

ika: terima kasih.. kak,, boleh tak saya nak buat latihan terus?? (peh,, kemain semangat lagi!)

akak tu: hari ni?? jap..

beberapa minit kemudian..

akak tu: nah.. pegi kat kaunter belakang cakap nak buat latihan..

ika: oke terima kasih :)

dengan perasaan gumbira tatkala memegang lesen yang baru di terima,, ika berjalan menuju ke bangsal tempat menunggu giliran.. dapat lah berkenalan dengan seorang dua manusia di sana.. sementara menunggu,, sempat kami bertukar2 cerita.. tunggu turn di tempat duduk memang sampai ke pagi esok tak kan dapat buat latihan tu.. jadi kami berdiri di tempat letak moto nak rebut moto.. bukan maen semangat lagi ika! puiihh..

ika: akak,, terus masuk gear 2 kan?? ika takot ni.. first time..

kenalan baru: ye2.. terus masuk gear dua tak pe..

memulas minyak dengan jaya nya menuju ke garisan depan titi.. kemudian membetulkan kedudukan moto supaya mudah untuk ika panjat titi tu..

vroom..vromm..


ssttrriiieeett..berhenti di tepi titi..

terus patah balik..
ika terus park semula moto dan pergi ke kaunter..

ika: kak,, saya tak reti bawa moto la..=_="

akak kaunter: dik,, arini orang ramai.. tenaga pelajar semua ajar kereta.. adik tak boleh ke datang hari laen?? sabtu ahad memang ramai.. tak boleh nak ajar..

ika: hari laen saya kerja.. sabtu je cuti..

akak kaunter: kalau macam tu adik datang petang.. kalau petang insya'allah boleh.. sebab dah tak ramai..

ika: yeke kak?? hmm,, okelah macam tu..

akak kaunter: adik balik dulu,, amek lesen adik ni.. nanti petang adik datang semula..

ika: oke..

semangat ber-ia2 awal2 tadi.. last2 takot nak buat latihan.. =_=" dengan itu,, ika pon menuju ke kereta ibu dan bercerita lah ika dalam tertawa.. lol,, XD pengecut la ko ni ika..!! =_=" ika nak mintak kat bos balik awal khamis ni untuk pegi buat latihan tuu~ =_=" mintak2 tak ketaQ lagi.. ketaQ bermaksud ketar/gigil.. ketaQ tu loghat kedah ye kawan2.. selamat belajar berbahasa :)..

actually ika dah lama usha satu contest ni.. tapi ika tak kretip nak lukis orang lidi berkata2 ni.. tak de idea.. dah berkali2 iklan ni masuk kat blog ika ni.. kalau tak silap ika di tag oleh blogger mana ntah.. tak ingat.. sory ye awak! =_=" lepas tu ika di jemput oleh tuan contest tu sendiri untuk mengjoinkan diri ika dalam contest ni.. memandangkan hari ni ika nak cerita hari first ika naik moto.. (err,, siputnye ika ni.. =_=".. sampai umo 20 pon tak reti2 lagi naik moto..) so,, dalam ngantok2 ika berusaha juga lukis bende ni.. huuuddoohhnyee ika lukis.. XD sila gelak kan ika beramai2.. ika rela.. memang betol pon.. huu~

ini dia banner contest tu..

sape nak ikut ika join contest ni sila picit SINI atau SINI atau SINI cepat!

mangsa tag contest ni ialah..
arghh.. ni yang malas nih! lemah dalam bab tagging..

ika nak tag


dan semua yang membacanya!

2 comments:

shahjiehan said...

wahhh/....siap tag shah lagi eaa

*47!k@# said...

@shahjiehanye lorh..moh kite bercontengan!