Sunday, 3 April 2011

keputusan final contest jom edit gambar kenangan!!

dupdapdupdapdupdap..
sebelum tu ika nak mintak maaf pasal post semalam,, ada kesilapan teknikal.. actually ika post entri finalist dulu baru keputusan tu.. tapi dy naik entri keputusan dulu baru entri finalist tu sebabnye ika type entri keputusan dulu then benti jap buat entri baru pasal finalist tu.. maaf ye,, ika tak copy paste entri keputusan tu untuk buat entri baru.. sebab ika dah ngantok sangat sampai terlupa nak betulkan semula.. maaf.. err,, dah panjang ni.. mesti tak sabar nak tau sapa menang kan?? oke,, chill lah dulu.. nak umum lah ni..

tempat ke tiga jatuh kepada

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

saingan sangat hebat!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

atie!!

sebelum

selepas

komen sikit dari ika ye..

oke.. first2 atie antar ika teruja sangat ngan editing dia yang gambar atas kat tengah tu.. seyes ika tak tau buat yang macam tu.. atie guna software apa ye?? ika suka editing atie ni sebab setiap editing dia nampak story.. ika memang nak pilih atie sebagai pemenang pertama tapi undian tak menyebelahi atie.. maaf ye atie.. sedikit ilmu yang boleh ika share kan kat sini ialah punca editing atie tak terpilih sebagai johan ialah background maybe.. untuk pengetahuan,, background juga memainkan peranan penting dalam editing.. gambar dah menarik tapi background tak menarik akan menyebabkan gambar yang menarik tadi tenggelam tarikan nya.. background juga mesti match ngan tema yang nak disampaikan.. kalau tak kena tema dan tak menarik orang tak nampak apa yang unik pada editing kita.. susunan gambar pon penting.. tapi atie punya susunan dah oke,, not bad.. suma editing nampak jelas.. takde yang tindih sangat sampai tak nampak editing. oke.. dapat sikit ilmu?? next!

tempat ke dua jatuh kepada

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

lov3y !!

sebelum

selepas

komen sikit dari ika ye..

cun la editing lovey !! sangat simple but nice !! ika konfius nak pilih lovey layak dapat tempat ke berapa.. lepas buat sesi undian akhirnya lovey terpilih dapat no dua.. tahniah !! gambar posing menarik,, ye posing dalam gambar memainkan peranan juga dalam bab editing ni.. kalau gambar pose menarik akan lebih mudah untuk kita edit.. walau kita edit simple dia tetap akan jadi menarik tapi jangan over edit sudah.. nanti jadi cacat.. tapi lovey pandai main hue.. bagus.. err,, software ape ye?? tak tau nak komen apa sebab editing ni menarik.. teruskan usaha dalam editing.. boleh jadi editor suatu hari nanti.. insya'allah :) next !!

tempat ke pertama jatuh kepada

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

jeng jeng jeng..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

MAYANG !!

sebelum

selepas

komen sikit dari ika ye..

wwooww !! menarik tertarik kau memang de b0omm!! gambar ni mula2 ika tengok memang perkataan pertama ika 'wwooww!!'.. sebab?? anda pon tau sebabnya kan?? sangat menarik.. dia menggunakan teknik camera and editing.. so,, tak leyh nak cakap pape lah kenapa mayang dapat undian tertinggi.. ika just nak komen pasal gambar ni crowded coz kerawang yang mayang gunakan tu yang menyebabkan gambar editing tu nampak crowded.. sekali pandang tak perasan gambar yang duduk mencangkung tu.. boleh letak kerawang,, but kerawang yang simple2 je untuk gambar ni coz background gambar ni dah penuh dengan texture rumput dan pokok.. tak payah kerawang pon dah smart dah.. TAHNIAH!!

dapat apa2 tak dari contest ni?? harap ilmu yang kita ada dapat lah kita share2 kan bersama.. ika pon dapat ilmu korang,, korang pon dapat ilmu yang ada pada ika even sikit pon atleast ada sistem bater kan?? give and take la kan.. tanx to sume yang join n tahniah to sume yang menang..

p/s: para pemenang sila pm fb ika untuk sesi perbincangan hadiah uolzz..

2 comments:

dja_amiensukhri said...

serius.. cantek giler gambar pemenang first ni..
salute laa~~

*47!k@# said...

@dja_amiensukhrisebab tu dia no satu :)