Saturday, 2 April 2011

keputusan contest jom edit gambar kenangan!! sesi 1

pemenang bagi tempat kelima jatuh kepada....

.

.

.

.

.

.

arghh..susahnye nak pilih..

.

.

.

.

.

.

shah !!

sebelum

selepas

komen sikit dari ika ye..

editing gambar ni ok.. cantik dan kemas.. nampak la kesungguhan yang awak tu nak menang.. haha.. tapi makna di sebalik editing tu tak berapa jelas.. kabur.. editing tu menunjuk kan keadaan yang dilukis.. lebih sesuai untuk edit gambar yang memberi makna impian.. maksud ika,, effect editing tu macam sebuah lukisan.. lebih sesuai dengan tema impian.. tapi kalau di black n white kan maybe baru masuk dengan tema gambar tu.. sebagai gambar kenangan.. tak pun highlightkan gambar yang nak ditonjolkan.. atau banyak lagi teknik laen yang lebih sesuai dengan gambar ni.. btw good trying coz ika pon blom penah nak cuba teknik ni.. software ape ye awak guna?? ha,, lagi satu gambar yg sebelum tu bukan gambar ori.. gambar tu dah di edit kan?? tak kene syarat.. tp tak pelah..dah menang no 5 dah pon..congret!

.

.

.

.

.

tempat ke empat ialah

.

.

.

.

.

ieyfa !!

sebelum

selepas

komen sikit dari ika ye..

wah !! good2.. ada style tersendiri.. ika first2 tengok dah gelak.. sebab ika pon penah gak main make up2 muka sendiri dalam illustrator..haha.. oke,, editing kemas.. bling2 tu bermakna muka awak menyerlah selepas make up.. pandai btol awak make up kan.. haha..
jap2.. err,, software ape ye awak guna?? syarat pon dah awak patuhi.. bagus :) tahniah dapat no 4 !!

err,, ika dah ngantok sgt ni.. seterusnya nanti ika post esok.. daa~ kepada para pemenang sila mesej ika di facebook untuk nyatakan icon macam mana yang awak nak..

2 comments:

shahjiehan said...

waa.... no 5?? isk3.... sabaq ja la.... hehhehe

takpa..jnji menang!!!...

psst ..
SJ x berseni langsung...mmg xpndai edit2..ni pon hentam jaaa

*47!k@# said...

@shahjiehantahniah SJ..saingan hebat..nanti ika bg tips editing..but ika blom pro lg..cuma ada sikit ilmu leyh di share..