Friday, 1 April 2011

gara2 BIMB ~~

pada suatu hari.....melalui mesej...

A: nanti saya bank in kan..berapa no akaun??
B: 01234567891011..
A: oke..nanti saya bank in kan..tapi bukan hari ni..nanti saya pergi bank..
B: oke..bank in kat BIMB tau..
A: oke..

beberapa hari kemudian...

A: C,,jom teman pegi bank jap..nak bank in duit B..
C: kat bank pe??
A: BIMB..
C: BIMB??
A: ha'ah..cop2..BIMB 2 bank ape ye??
C: ntah,,tak penah denga pon..
A: CIMB kot..typing error kot..C kan keypadnye kat B..
C: ye kot..jom la..

menuju ke CIMB...

A: oke,,tunggu sini jap..
C: oke..

menuju ke mesin cash deposit..tekan no yang diberi..

"maaf akaun anda tidak sah..proses dibatalkan.."

haa??A terus call B...

A: hello,,CIMB ke pe??asal tak leh??
B: CIMB??B mne de akaun CIMB..
A: abes tu??
B: BIMB la bukan CIMB..BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD..
A: laaaaa~asal tak cakap BANK ISLAM je??
B: hahahahahaha..dulu,, B pon penah kene gak ngan membe..
A: _ _ "
gara2 BIMB singkatan untuk BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD yang tak pernah orang guna singkatan tu dan selalu orang panggil BANK ISLAM sahaja menyebabkan habes tenaga, duit minyak, masa dan hanya mendapat penat sahaja untuk masa lunch tadi..grr..ingatkan typing error..sabo jela~aishh..dah lah jalan dia laen2..bank islam lagi dekat daripada cimb..cimb kene ikut jalan jauh..kene pusing balik jalan laen..grr..

p/s: kalau ada sapa2 gunakan singkatan nama yang jarang orang guna,, sila tanya lagi sekali untuk konfemkan nye oke! jangan buat keje dua kali.. dan pesanan untuk orang yang suka gunakan nama pelik2 macam tu..tolong lah jangan swoh orang buat keje dua kali..penat taw! waaa~ ( T . T ) sobsob..

kisah ni bukan sempena april fool,,ni just kebetulan..jangan sesekali menyambut hari april fool..ade kisah disebaliknya..rasanya semua dah sedia maklum tentang kisah itu..tak perlu lagi kot ika ceritakan..sebab dah ramai blogger menceritakan nya..hari april fool adalah hari bersejarah..hari kristian menipu umat islam..TAK PATUT kan kalau umat islam juga menyambutnye??renung2kan lah~

2 comments:

Wafiy Suzly said...

di tag!
http://kilauanmarjan.blogspot.com/2011/03/contest-km-header-simple-tp-menarik.html?zx=748a14cf2e782114

*47!k@# said...

@Wafiy Suzlyowh..oke tanx!:)