Sunday, 3 April 2011

di sebalik pemilihan pemenang contest

sementara menunggu mereka2 ni tuntut hadiah.. maybe dyorang busy dan tak sempat nak online.. tak pe.. ika tunggu je.. oke,, kenapa ika buat contest ni?? padahal blog ni baru je lagi.. brani kan amek risiko?? ye,, ika buat contest ni sebab ika nak cari pengalaman.. ye.. banyak pengalaman yang ika dapat.. first nak cari peserta.. haa,, fikirkan senang nak cari peserta.. rupanya susah juga.. maklum lah.. blog ika ni tak femes pon.. naseb baek ada jugak yang nak join.. sangat berbesar hati.. tanx ye semua yang join.. dah tu pula bukan senang nak pilih pemenang ni rupanya.. baru ika tau.. makin ramai peserta makin susah nak pilih.. naseb baek peserta ika tak ramai mana pon.. rambang mata w0o nak pilih.. sumanya lawa2..

kenapa ika buat contest editing macam ni?? first sebab ika nak tonjolkan bakat2 yang mereka ada.. dan ika nak tengok berapa ramai yang minat dalam editing ni.. ternyata tak ramai pon.. hmm,, mungkin ramai yang di luar sana.. tapi yang ika kenal means para blogger buat masa ni tak ramai yang berminat.. hanya lalu dan pergi sahaja.. lagi2 ika bagi hadiah yang ntah apa2.. tak mewah pon.. ye,, ika harap para blogger tak pandang kepada kemewahan semata2.. ika tak nak ajar blogger pandang duit yang ika tawarkan.. tapi,, yang ika nak keikhlasan mereka sertai.. sekali lagi ika nak berterima kasih kepada mereka yang telah menyertai..

ternyata hasil yang ika dapat adalah ilmu.. peserta bukan sahaja membantu menjoinkan diri dalam contest ika.. malah,, mereka tak kedekut share kepakaran mereka untuk di publish kan.. ada editing yang ika sendiri tak pernah buat.. ada jugak yang ika dah biasa buat.. kat sini lah kita nak tengok artwork orang laen.. idea2 kreatif mereka.. sedikit sebanyak boleh membantu sesama kita.. mereka sangat2 berbakat.. actually bukan senang nak buat editing.. ye,, tengok macam senang kan?? tapi sebenarnya tak.. nanti ika share tips nak edit gambar..

oke,, berbalik pada tajuk.. proses pemilihan pemenang ni memakan masa sehari.. ini untuk jumlah peserta yang sedikit.. tak tau la bagi peserta yang ramai.. oke,, bukan ika sorang buat keputusan.. ika minta bantuan kawan2 ika untuk mengundi.. nak tengok jadualnya??

haa,, siap berjadual lagi..

kalau masih tak berpuas hati dengan keputusan tak tau lah nak cakap macam mana.. kalau anda perasan,, nama shah ada juri undi dua kali.. sebab?? dia hantar dua penyertaan.. kenapa shah tak dapat no 4 sedangkan namanya lebih banyak di no 4 berbanding nama iefa..?? sebabnya,, nampak tak warna hijau tu?? haa,, nama iefa dah naik 3 kali di no sebelumnya.. oke,, dah puas hati?? alhamdulillah.. sekarang mana perginya pemenang?? ika masih menunggu ni..

seorang peserta telah pun menerima hadiahnya.. baru je malam tadi.. dia ialah iefa! terima kasih iefa.. datang lah selalu :).. hadiahnya ini..

permintaan dia cuma letak kan perkataan shoutbox kat icon tu.. dia mintak font yang sesuai dan cantik.. setelah berbincang akhirnya iefa pilih yang ini.. DONE!

ika tak kisah nak mintak macam mana pon.. sebolehnya ika buat sampai pemenang puas hati.. macam iefa ni dia memang bagi ika dalam bentuk jpeg.. so,, ika pulangkan semula dalam bentuk jpeg.. kalau anda nak bagi dalam bentuk tiff ke,, jpeg ke,, ika tak kisah.. format psd/ai lagi bagus.. tak la gambar pecah.. kalau nak ika lukiskan tu makan masa lah sikit.. oke lah tak mau panjang lebar.. mesti anda penat membacanya kan.. sian mata dah terjojol.. tolak kan ke dalam semula cepat.. haha.. ika terasa lapar pula.. kat meja ada apam balik.. jom sape2 nak join.. :)

6 comments:

shahjiehan said...

camna nk bg hadiahnya?? hmm... nk shoutboz yg hide n seek..cam awak punya...hehhehe...jerit sini tuh..., tp nk buang yg sy punya yg seacrh pax tuh..x reti lor

jom baca dan komen Aku dapat Kawasaki ER-6n, | ! !shahjiehan [dot] com ! !

*47!k@# said...

@shahjiehan owh..nak swoh ika buh kan sekali kat blog??kene bincang lah tu maknanye..jom bincang kat inbox fb..

pwincess Lov3y dOv3y said...

lovey 2 spe??
adakah saya?
ceh perasan jerk kan..hehe

*47!k@# said...

@pwincess Lov3y dOv3yyelah..awak lah tu..ptut la xdtg amek hadiah..ha,,cpt2 tuntut di fb ika..:)

pwincess Lov3y dOv3y said...

sy daa mesej awak kt inbox fb taw..:)

*47!k@# said...

@pwincess Lov3y dOv3yw0okeyh! :)