Friday, 15 April 2011

bila ibu tiada

rindunya kat ibu ika,, kalau ibu ika ada sekarang ni.. mesti dia marah ika tak kuar makan dinner.. kalau ibu ada sekarang,, mesti dia marah ika maen laptop dalam gelap.. kalau ibu ika ada sekarang ni,, mesti dia marah ika tengok laptop ni dekat sangat.. kalau ibu ika ada sekarang.. mesti dia datang bilik ika tanya "buat apa tu dik??".. kalaulah ibu ika ada sekarang mesti dia tengah iron baju.. eh,, esok tak keje laa~ kalau ibu ika ada sekarang.. mesti dia dah tidur dalam bilik waktu ni.. kemudian ika datang tengok dia kat bilik dan kucup dahinya.. minta ampun dan maaf sebelum tidur.. kemudian dia kucup dahi ika semula tanda dia memaafkan ika..

tapi,, tu semua tak kan berlaku malam ni.. sedihnya.. rindunya ika pada dia.. malam ni terasa bagai satu kehilangan.. err,, memang tak ada depan mata ika pon sekarang.. semoga ibu selamat hendaknya.. pagi tadi ibu gerak ke kuala lumpur dengan mak long ika.. untuk ambil sepupu ika kat ukm.. sepupu ika yang dah last sem.. nak kene angkut semua barang bawa balik rumah.. ibuu.. adik rindu ibu!! huu~ tak dapat buat apa yang ika selalu buat.. semua yang ika dah nyatakan di atas.. (T.T) tak nak cerita panjang2.. nanti ika menanges..

p/s: hargailah mereka selagi mereka masih ada.. jangan sia2 kan mereka.. kasihilah mereka sepertimana mereka mengasihani kita.. jangan abaikan mereka sementara mereka masih bernafas.. sayangilah mereka sepenuh hati kita..

salam rindu ika buat ibu tercinta dan kembar ku sayang.. serta adik beradik ku yang laen.. kat rumah ni ika tinggal dengan akak sulung ika bersama anak keciknya yang berusia 3bulan.. sunyi je rasa.. :(

8 comments:

faisal said...

yup..ibu dan bapa adalah segalanya.berbaktilah selagi mereka ada..

http://faisalapardi.com/

putERi-kAtEk said...

aloooo sedihnye.....ibu pegi kejap aje la....ish budak ni..... buat suspender aje la

*47!k@# said...

@faisalyup2..btol tuu~tanx..

fRaMe+LenSeS said...

cheQ.. kita doakan ibu cepat balik ye.. doakan keselamatan ibu pergi dan pulang ye.. rdu tu call la ibu.. cam nadh diperantauan ni.. hari2 call, dapat dengar sora sat pn jadi la. ;)

*47!k@# said...

@putERi-kAtEkhuu~kejap pon tetap sedeyh..sbb mlm ni sunyi~:'(

*47!k@# said...

@fRaMe LenSeStanx nadh :')

amin said...

salam..ibu sentiasa risaukan anaknya kuz dia ada naluri yg sgt kuat...sayangi ibu anda..waa tacing2..

*47!k@# said...

@aminbtol3..huu~ika ni haa,,tgh tacing lagi ni..:'(