Friday, 15 April 2011

BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK BUDAK SAT !



oke,, dari tadi dok tengok orang laen join.. kali ni ika nak mengejoinkan diri.. sape2 yang belum join sila KLIK SINI sebab tutup tengah malam nanti.. susah nak cerita actually.. sebab ika memang suka kartun! takot nanti tak stop plak bercerita..

soalan pertama APAKAH KAREKTOR KARTUN YANG PALING KORANG MINAT DAN KENAPA??

kartun kat tv ke kartun kat majalah?? kalau kartun kat tv ika suka sangat tengok DOREMON.. dari kecik sampai sekarang,, kalau buka cerita doremon mesti ternganga depan tv.. terkangkang nengoknye.. haha.. hudoh bebenor lah pulak (=_=)"..oke,, bukan macam tu,, kang tak kawen plak ika.. CONTINUE! kenapa ika suke??

sebabnya..


nobita n doremon ni dua sahabat baik.. even doremon tu maju dan pintar,, tau je apa nak buat kalau ada masalah menimpa,, dia tetap berkawan dengan nobita yang lembap tu.. err,, kasarnya bahasa.. oke,, yang kurang pintar,, cepat panik n penakut.. doremon ni tak memilih pon kawan dia.. dan dia sangat setiakawan.. sentiasa bantu nobita kalau nobita ditimpa masalah.. i love you la doremon!! kalau lah ika ada kawan macam tu.. ye!! ika ada.. kembar ika lah kawan yang macam doremon.. err,, means watak doremon.. hee~ but ika terbalik.. ika tak pakai spek,, kembar ika pakai spek.. tapi ika nak dia yang pegang watak doremon tu.. sebab dia selalu je tolong ika dalam kesusahan.. huu~ rindu kembar ika (T.T)

kalau tak best macam mana boleh keluarkan komik kan?? so,, memang best pon doremon ni!! bukan ika sorang je yang suka.. ramai lagi yang suka.. ika suka cerita2 dia.. sebab every story ada pengajaran tersendiri.. baik dari cerita family,, kawan2 dan diri sendiri.. macam2 lah ada pengajaran sebalik cerita tu.. lepas tu lagi satu kalau korang perasan cerita dia,, every watak even mesin dia mesti ada kelemahan dan kelebihan.. contoh macam first doremon.. even dia pintar semua tu kelemahan dia ialah takot tikus.. yang patut nya tikus yang takot kucing.. kan?? lagi,, nobita.. dia walaupon dia selalu kena buli,, tapi dia seorang yang baik hati.. kalau dia boleh tolong mesti dia nak tolong even dia tau dia tak mampu.. dan banyak lagi lah.. panjang pula nak cerita..

dalam cerita doremon ni,, ika selut sebab dia boleh buat karekter yang berbeza2.. ika kan budak animasi,, nak creat satu karakter pon susah gak la.. paling ramai pon ika penah buat,, tolak watak orang awam,, dua orang kalau tak silap ika.. err,, sikitnye.. (=_=)" ika n the geng creat watak samat and lola (yang terbaru).. oke,, skrang nak cerita pasal kawan2 doremon ni.. even dyorang ni pelik2 punye perangai,, dyorang tetap setia kawan.. hepi je selalu.. even gadoh2 pon.. haha.. funny tau! akhirnya dyorang bersatu jugak.. sukenye ika tengok DOREMON!! lagi satu,, doremon ni membuatkan ika bertambah2 kuat berangan.. haha XD..
kalaulah ika ada kat jepun.. boleh makan dorayaki..

*nyum2 tengok macam sedap kan?

eh,, jangan tak tau.. kat malaysia pon ada!!

lempeng telur~ (=_=)"

nampak lebih sedap kalau dihidangkan macam ni..
ika tak pasti rasa dia sama ke tak.. yang pasti nampak sama kan??
(^_^)

FULLSTOP! karang abg ben malas nak baca..

ada lagi actually kartun yang ika suka tengok ni.. tapi karang panjang pulak entri malam ni.. tak ke naya korang membacanye~(=_=).. next!!

soalan kedua APAKAH KARTUN PALING KORANG TAK MINAT LANGSUNG NAK TENGOK dan kenapa??

ika tak suka tengok cerita sin chan ! even orang kata dia comei..

*tak dinafikan memang dia comei..

tapi ika tak suka!!

*0oo,, tak suka saya yee~ takpe2..

sebabnye cerita dia banyak unsur2 negatif.. sebab apa ika kata macam tu?? sila teruskan membaca..sebabnya watak dia adalah seorang yang

tak mendengar kata !!


kuat makan tak pe lagi.. tapi kuat menyepah !!


lucah!! grr.. tak elok untuk tontonan kanak2..

*gambar paling sopan diambil..

err,, arak?? kecik2 dah pandai.. ish3..

tak tau lah ni gambar edit ke memang ada dalam tu.. tapi tak mau laa tunjuk kat anak2 ika cerita macam ni.. nanti dia ikut.. tak mau!! (fikirkan masa akan datang nanti bila dah ada anak)

lagi satu cerita HAGEMARU!!

tak suka sebab lidah dia suka menjelir.. potong lidah tu kang!! aishh.. cerita ni pon ika tak nak anak ika nanti tengok.. bukannye apa,, sebab ika ni memang dari kecik suka dok mengajuk.. tak kesah lah dari tv ke orang depan mata ke.. apa yang ika nampak mesti ika nak ajuk.. iklan pon ika hafal tau masa kecik2 dulu.. sekarang je kurang dah sikit ajuk iklan,, sebab ika dah kurang tengok tv.. tak lah nanti anak2 ika jelir2 lidah kat orang.. biadap!! potong lidah kang!


soalan ketiga Jika aku SUPERHERO ,AKU NAK JADI

family THE INCREDIBLES

syoknye kalau seluruh family ada kuasa tersendiri.. si suami yang gagah perkasa,, isteri aka ika yang cun melecun dan ada kuasa :P,, anak2 yang masing2 ada kuasa dan comei2 semuanya.. wahh.. oke,, berangan! hanya ALLAH sahaja yang berkuasa.. ini kartun je~

see,, family yang sangat penyayang.. even dyorang ni masing2 hero.. tapi still sayang menyayang.. sebab dyorang perlu bersatu barulah jadi teguh! bak kata pepatah,, bersatu teguh,, bercerai roboh.. idak gitu?? haha.. sweet betul lah.. jeles mak tau nyah~ haha..


even dyorang ni super heroes.. dyorang still ade normal life.. macam orang biasa kan?? dyorang tak menunjuk2.. kalau ada kes je dyorang akan pakai kostum.. itu pon bukan depan orang ramai.. rasanya cukuplah sampai sini.. terasa panjang bebenor pulak entri kali ni..(=_=)".. sekian~

12 comments:

nadia athirah said...

semua TERBAIK dari ladang!

paling best HAGEMARU !!! 10 bintang!
nadia isteri hagemaru.HAHAHA
suke tgk hagemaru yg senget tu.haha

p/s : upin ipin tanak ke ika?tolong support jkartun tempatan. * ayt xley blah.HAHA

fRaMe+LenSeS said...

wahhh.. nadh suka ika bercerita.. hihihi. kagum sat.. (O.o)v

*47!k@# said...

@nadia athiraherr,,ika tak suka hagemaru..(=_=)"

opss,,lupe plak ngan upin ipin..sian dyorg..tp tulah..ika dah kata kang lagi panjng plak kalau ika buh semua yg ika minat..huu~

*47!k@# said...

@fRaMe LenSeSseyes nadh bace panjang lebar ni??haha XD

nadia athirah said...

tuu lah.ika xmnat.haha
nadia suke tgk sbb adik nadia 24jam tgk astro ceria.control tv dya yg pgang.huu. =.=
semua dlm astro ceria tuu xbest kcuali hagemaru.hee :)

*47!k@# said...

@nadia athirahhaha..ade je yg best kt astro ceria tu..GENG BAS SEKOLAH!! yeay,,ika suke..even dh tuek (=_=)"

TheSyafiq Mokhtar said...

haha hagemaru mmg xbest kan? kan? :P

HaFizaH aYu said...

best bace part katon nih..

*47!k@# said...

@HaFizaH aYuhaha..ika memang suka kartun..nak je cerita mcm2 lg..:)

*47!k@# said...

@TheSyafiq Mokhtarmemang..tak suke!

Fuuyooh said...

salam kenal.. datang dari blog abg ben.. hehe

*47!k@# said...

@Fuuyoohsalam kenal (^_^)tanx ya! :)