Thursday, 7 April 2011

awas! pencuri juga mencuri dinding ofis


sebaik sahaja sampai di ofis,, terkejut ika tengok keadaan ofis.. haa?? mana perginya dinding ofis?? ofis diceroboh ke?? YA ALLAH.. apa dah jadi sebenarnya ye?? dah tak ada apa2 dalam ofis.. dengan keadaan ofis yang macam kapal pecah.. dah tak ada apa2 dalam ofis.. KOSONG! terduduk ika di lantai.. tanpa kerusi dan meja.. dinding juga habes semuanya tiada.. air cond pon dicabut.. empat2 air cond sekali gus dia ambil.. sangat mengejutkan lagi bila tengok kat ofis cuma tinggal dokumen2 bersepah2.. bertaburan sana sini.. almari juga diangkut.. tiada satu pon tercicir.. kenapa saat ika tinggal lagi sebulan nak habis praktikal benda ni boleh terjadi?? adakah ika yang akan dipersalahkan nanti sebab ika yang datang paling awal untuk buka ofis?? kunci ofis ika yang pegang.. YA ALLAH.. apa perlu ika buat?? kalau ika berhenti nanti macam mana markah sem4 ika?? apa?? buat ulangan?? TIDAK!!!! ika tak sanggup!

mesti tak dapat nak bayang kan macam mana kan?? ni haa,, sempat ika ambil gambar keadaan.. boleh lah korang nilaikan.. boleh tengok keadaan ofis yang dah tak ada dinding!

tengok! lopong.. xde dinding.. besi2 tu tiang2 dinding..

see,, dah tak ada meja.. tinggal kerusi2 je..

meja bos je yang belum diangkut..

eh,, perasan tak tingkap pon dah cabut..

haa,, yang putih hujung sana tu dinding ofis yang dah dah dicabut..

ni time ofis dalam keadaan baik,, tersusun rapi.. sangat berbeza kan?

haa,, tu lah keadaan ofis yang dalam penyelenggaraan.. ofis kami nak berpindah rupanya.. habes semua barang diangkut pergi.. pergi mana?? haa,, pergi ke restoran bos.. ofis terpaksa berpindah sebab tuan punye banggunan nak guna banggunan tu.. terpaksa la ofis berpindah.. dan bos ika memindahkan ofisnya di restoran nya.. cam mana tu?? dua dalam satu.. unik kan?? ofis dalam restoran.. haa,, tak dapat bayangkan macam mana?? dah agak dah.. jangan risau.. ika dah ambilkan gambar.. haa,, macam ni lah keadaan nya..

mesin print di letak kan di bahagian tepi ofis..
lepas dari slinding door tu lah ofis baru kami..

restoran di bahagian depan..
restoran ditutup sementara dalam pengubahsuaian..

opss,, poster kopi jantan di belakang mesin print?? haha..
maklumlah,, dah jadi 2 in 1 kan~
=_="

sudut dari meja para designer terkemuka.. haha..

sejak ofis kat sini,, asyik lapar je.. =_=" .. lepas ni dah tak payah bawa bekal sebab puan aka isteri bos hari2 masak untuk kami semua.. ni buat masani lah.. tak tau la bila restoran dah buka macam mana pula kan.. yelah,, mesti dia dah busy.. sekian~

6 comments:

✿....rossa alina....✿ said...

ishhh..suspen je tau..ingtkan kne curi btol2..haiihhh,..

saya bukan tomato said...

perghh.. terok nih kena..haishh..--'

Farhana Jafri said...

hahaha wt cuak je~~! ingatkan btul2 ad org yg curi rupeny~~~ adoi~~ untungla ad org yg nk msakkn.. hehehe

jemput singgah ANASAURUS :)

*47!k@# said...

@✿....rossa alina....✿opss..haha..

*47!k@# said...

@saya bukan tomatokene??kene ape??hee~

*47!k@# said...

@Farhana Jafritulah..untung kan??ngee~