Friday, 18 March 2011

Tanya Fahmi: Aku Ni Tak Cantik Ke?


fahmi anda dijemput untuk menyertai segmen kecantikan.Jom memeriahkan lagi..=)

mwahahaha..pandai btol si fahmi ni..
maen jemput2 kt shoutmix plak..terasa cm VVIP..
(err,,nk perasan jp..:P)
td terjah jp kt situ..dh rmai join dh..
ika terleka dgn ym jp td..huu~
oke fahmi,,ika join!! jom tgok jwpn spontan ika..

1st tgok dulu syrt2 dy:

1)Buat entry dengan tajuk "Tanya Fahmi: Aku Ni Tak Cantik Ke?" DONE!

2)Link kan entry anda ke entry ini. DONE!

3)Jawab soalan ni.. OKEH!

- Apakah maksud kecantikan. Bagaimana seseorang itu boleh dikatakan cantik?

maksud cantik??terlalu subjektif..tp bagi ika cantik budi bahasa n budi pekerti..luaran pon stu kecantikan..
cantik luar,cantik dlm,cantik dgr sini..opss,,ternyanyi..mwahaha..oke,,senang citer sume anugerah Allah ade kecantikan dn keunikn nye tersendiri..terpulang lah pada kita nak menilai kecantikan tu..lau cantik luar tp dalam hati ada bau busuk xbest gk kan??mcm buah epal lau kulit dh cantik tp bila kupas,,eeeuuww~de ulat godek2..trus buang dlm tong smph..err,,de spe2 msih berselara x nak mkn epal tu??sile angkt tgn mcm usop..haha..

-Adakah kecantikan itu penting? Kenapa?

kecantikan tu penting??errmm,,jp nk pkir..tp lau ika, ika plih bersih..bersih is most important than cantik..
sebb??bile kite bersih,,secara automatik org pndng kita cantik..btol x??contoh mcm rumah..lau rumah kita banglo tp nmpk usang,,bersawang je,,orang nmpk x kecantikan umah banglo tu yg sebenar??tp lau rumah kita rumah papan..tp,,hiasan dalaman kita kemas..xde sawang2 n habuk2..mesti orang tetap akn pandang cantik..btol x??

-Apa perasaan anda bila ada orang cakap anda tak cantik?

memang lah agk kecik hati sbb sound direct..huu~tp,,ika tetp bersyukur sbb ika xcantik so,,ika dpt hindari sifat riak n xdelah mata lki igaukan muka ika..lau cantik tp riak pon xguna..dpt dosa je kan..huu~

4)Kongsikan satu tips kecantikan yang boleh dipraktikkan bersama.

haha..ini paling ika suka..sbb sgt berkesan w0o~cube try amalkan tepek muka dgn bedak sejuk campur serbuk kayu manis every night sblom tido..hilang parut2 n muka licin bak bayi bru dilahirkan..xpercaya??try lah..ika dh try time form3..pastu ika lme dh xamalkn..skrg kdang2 je lau ika rajin ika buat..try la try la..first time nk try jgn buh serbuk kayu manis byk sgt..sbb de yg panas..yg ika guna kali ni xpanas lah plak..haha..

5)Tag dua orang sahabat blogger yang anda rasakan mereka cantik. Maklumkan kepada mereka yang mereka di tag supaya mereka t tahu mereka cantik.(sekali-sekala puji kawan apa salahnya)=)

cm biasa saya nak tag first fatehah..second ermm,,hanafi agk bz..so,,nak tag haa,,kak aima!! haha..yes2..anda berdua cantik..(even lom jumpe lg kak aima tp dlm hti dpt rse yg dy cantik..)

6)tinggalkan link anda di ruang komen (FAHMI k!! not IKA..)

Segmen kali ini untuk sama-sama kita mendalami erti kecantikan yang sebenar. Supaya kita tidak merungut atas kurniaan tuhan kepada kita. Bersyukur apa yang kita ada. Kerana setiap orang itu cantik!! Sambil-sambil kita boleh berkongsi tips kecantikan. Best kan? Hehe..

Segmen ini semua jenis manusia boleh join. Cantik bukan hanya untuk perempuan ok. Laki pun cantik, hensem. Jom kita join ramai2~

Tamat tempoh: esok hari..

oke,,selesai suda..ANDA??

2 comments:

Muslimah Optimis said...

terima kasih ika tagged akak. hohoh.. akak ni tak cantik pun.. so tak leh nak join lah..hehe

*47!k@# said...

@Muslimah Optimis ala kak..bukn kne boh gmbaQ pon..cuma bg pandangn apa itu cantik..huu~