Monday, 21 March 2011

segmen: sape lagi setia..laki ke pompan??

bila tengok dashboard jumpa entri afiqbukhari.com tajuk dia aku tetap setia kepadamu..starting dia membuatkan ika sakit hati..tak puas hati ni..tak puas hati dengan statement berani mati dia tu..rupa2nya baca sampai habis..owhh~okey..lepas tu..dengan hati yang masih tak puas.. macam nak pergi cari je afiqbukhari ni..nak fighting dengan dia..*(oh,,mcm la brani..hoho..)ika pon nak tanya pendapat blogger2 lain..*(sila jawab dengan rasa nak balas dendam okey..haha..)

soalan pertama: anda lelaki atau perempuan??

jawapan ika: perempuan

soalan kedua: siapakah yang anda rasa lagi setia??

jawapan ika: ofcoz perempuan

soalan ketiga: bukti??

jawapan ika: bukti terdekat bagi ika, ibu ika..beliau sudah menjadi janda 20 tahun lamanya,,tapi sampai sekarang beliau belum terbuka pintu hati beliau untuk menerima lamaran dari mana2 lelaki..ini kerana beliau setia menjaga anak2nya..tak mahu nanti bila berkahwin beliau tak dapat memberi sepenuh kasih sayang kepada anak2nya seperti beliau memberi kasih sayang nya kepada kami sekarang..*(ini kisah benar)

soalan keempat: boleyh x awk bagi nasihat sikit kat orang xsetia ni..

jawapan ika: jangan la cepat jemu atau bosan then cari lain..lau ada benda yang tak puas hati,,bawak2 la berbincang..jangan la buat keputusan terburu2..kalau dah habes cara dah,,tak boleh juga berbaik baru lah buat keputusan sewajarnya..jangan terlalu inginkan kepuasan..tak bawa ke mana..kalau bercinta tu biar jujur dan ikhlas..kalau tak ikhlas tu jangan la berani ungkap sayang kat orang..*(test market sana sini la kot..)tak perlu lah begitu..sian kat yang jadi mangsa tu..kene yang macam ika ni..*(pe ak kesah ngn ayt manis ko tu..)takpe..haha..lau kene kat orang yang macam kat youtube tu yang bunuh diri sebab cinta tu..haa,,camne?? tak ke anda turut berdosa menjadi punca orang bunuh diri..siapa yang susah??anda juga..*(pesanan ringkas dari atikah fm..ahackss..)

oke,,sila anda pula yang bagi pendapat..contoh jawapan sudah ika sediakan..*(ikhlas dari hati taw..not copy paste..)

p/s: actually ni bukan segmen cari gadoh k..so,chillex..just nak dengar pendapat dan kisah2 orang lain..segmen ni bukan tertumpu pada kisah percintaan dua insan sahaja..ia terbuka kepada yang dinamakan setia..

18 comments:

Wafiy Suzly said...

laki la setia :P

*47!k@# said...

@Wafiy Suzly laju je wafiy ye..cpt2 bls gune entri then link kn ke sini..lupe plak nk tulis kt ats nuu..

*47!k@# said...

pembetulan*link entri tu ltk kt sini

miss shark said...

wahh,..betul, perempuan lebih setia.. saya respect mak awk :) sangat tabah.. kim salam kat boleh?

miss shark said...

* kim salam kat dia :)

*47!k@# said...

@miss shark yes2..kite geng!!cpt wt entri bls..insya'allah ika sampai kan..hee~

Wafiy Suzly said...

hehe tang nak fikir tu yg mls tu [ego] :P

*47!k@# said...

@Wafiy Suzly lelaki memang ego..see,,xde bukti nak mengatakan lelaki tu setia..kan3??hahahaha..yes..pompn menang!:)

Wafiy Suzly said...

eh, spa kata takda bukti?adaaaaa, hehe

*47!k@# said...

@Wafiy Suzly mna2??kasi la..haha..

Wafiy Suzly said...

beress hehe

http://wafiysuzly.blogspot.com/2011/03/segmen-siapa-lebih-setia-lelaki-ke.html

*47!k@# said...

@Wafiy Suzly wo0hoo..oke..terjah!!haha..

shahjiehan said...

tabahnya ibu ika menjaga dan mendidik anak2....

hmm... setia x setia tu, depand pada org jugak la...


kan kan


jom baca dan komen Amik result SPM guna SMS je!!!

shahjiehan said...

baru perasan anda ni kembar~ heee

*47!k@# said...

@shahjiehan kan dah komen lama dah..aishh..yup2..kembar~:)

cik azeya said...

perempuan!. mcm saye . hee

*47!k@# said...

@cik azeya yeah!!geng..sila buktikan..:)

Anonymous said...

0176939526/0125666793