Thursday, 31 March 2011

Paris Di Malaysia

Alhamdulillah.. kami selamat pergi dan balik dari sungai petani ke Paris, Malaysia.. kan ika ada bagitahu kat entri lepas yang ika kata nak pergi sana.. berbekalkan perasaan kerisauan tahap gunung kinabalu kami gagahi juga menyusun langkah ke sana.. sebelum bertolak tu kami dah siap2 berdoa agar perjalanan kami berjalan dengan baik.. neves punye pasal..mana tak nya.. masuk tv,, surat khabar,, internet pon dah tersebar pasal paris malaysia dah banjir.. tapi dalam hati ika dapat rasakan banjir tak masuk tempat yang kami tuju.. jadi kami berani amek risiko untuk terus mehuju ke sana.. memandangkan ika dah tanya keadaan di sana pada geng KBU.. mereka kata "selamat lagi nih kalau nak datang sini.." yang tengok berita tu mesti dah dapat jawapan nye di mana.. maknanya kamu alert..

kami pergi ke sana atas tujuan :
  1. hantar pelan ofis baru (cancel coz ika mintak alamat baru tapi bos tak reply mesej ika).
  2. hantar borang asrama untuk semester depan.
  3. jumpa tuan rumah sewa untuk preparation sem depan.
  4. nak oergi EVENT 'VISCOM'
  5. nak jumpa SENIOR SEM6 especially .... (ssyyuuttt..haha..blushing2 :P)
  6. nak jumpe KAWAN BAIK.
alasan yang sangat kukuh diberikan kepada bos untuk memohon cuti adalah ceteka2..haha..pandai2 sendiri lah kan~ XD

kami sempat bergambar sakan untuk bagi kawan2 kami yang tak dapat join kami tu JELES.. haha,, ika dah pon di tag pada album tu.. salah satunye adalah yang di bawah ni..

emy, teah n ika..

ni dalam galery.. belakang tu salah satu booth group DDS sem3.. bukti bahawa kami benar2 kesana.. ade lagi gambar beramai2 sebenarnya.. ade kat fb ika kot..

yang ika nak ceritakan di sini ialah reality yang patut dan wajib kita redhai dalam kehidupan.. iaitu setiap pertemuan pasti ada perpisahan.. perhubungan yang jauh tak bermakna kita putus hubungan.. ia tak akan putus selagi kita mengingati dan menghubungi.. melainkan kita sendiri memutuskannya.. teringat pada ayat senior sekolah menengah ika selalu bagi kat ika..

hargai setiap pertemuan kerana di situ ada perhubungan,,
hargai setiap setiap perhubungan kerana disitu ada perpisahan,,
dan hargai perpisahan kerana disitu ada kerinduan yang berpanjangan..

sory..ika dah sangat mengantuk.. tak larat nak angkat mata.. dah tersilap taip dah tadi.. dok melencong ayat laen.. nak buat laen tertaip laen.. (dah padam dah mana yang silap tu..sory2.. ika tido dulu la ye,, sok ika continue ye~..daa~nyte..:)

4 comments:

shahjiehan said...

o0o0..penatnyaa


jom baca dan komen Bulan bulan islam

Cik Bib said...

kebetolan lak sama la...pon pegi paris itu hari.KEHKEHKEH...

bez kan paris malaysia kamo..hihihi.

http://bib2426.blogspot.com/2011/03/holiday-in-paris.html

*47!k@# said...

@shahjiehansangat penat sebab dari pagi sampai petang kami bersakan di sana..mlm baru sampai umh..-.-ngantok giler dah taip type ni..

*47!k@# said...

@Cik Bibyup2 best sesngt..tuka nme bg sedap hati..haha:D