Thursday, 24 March 2011

Melayu diangkat di Rusia

wah3.. syioknya tgok video ni.. rasa gumbira sekali bagai kanak2 ribena kegirangan.. kenapa?? haa,, kalau nak tau jom terjah kat SINI..


apa perasaan anda?? sama tak macam ika?? perghh!!selut lah kepada mereka2 yang dalam video tu.. ika pon tak sangka wujudnya perkara ni.. kalau mereka boleh berperibahasa,, kita ni yang kurang gemar menggunakan peribahasa melayu ni,, siapa lagi yang nak angkat nama melayu?? tak rasa malu ke orang2 mereka boleh bertutur dengan bahasa kita penuh tersusun,, kita yang bangsa melayu ni dah banyak rosak kan bahasa sendiri.. huu~ ikalah antaranya~ entri kali ni tak mau citer panjang lebar..sesapa yang berminat nak wat cerita pasal kisah zaman kecik2 semasa mengenal bahasa melayu boleh lah share link kat sini..sebab mood ika nak pegi bace kisah lama je ni..owh dari tadi entri pasal zaman sekolah..

ika in reading mood

credit to my bff

No comments: