Monday, 28 March 2011

bercinta ke hape nih??

cinta.. cinta.. cinta.. best sgt ke cintan cintun nie?? tengah bercinta ke?? ke baru putus cinta?? tak habes2 entri pasal cinta lately ni.. blogger selalunye menaip menggunakan hati.. ntah2 ika sedang bercinta.. tak pon putus cinta.. dah tak keruan bunyinya.. hahaha.. kawan ika tanya.. "ko frust bercinta ke??"

oke,, entri kali ni ika nak bagitahu yang ika menaip entri umur dah layak tapi masih tak nak dan jumpe iphone4 3310 ditinggalkan tu bukan sebab ika sedang hangat sehangat gunung berapi bercintan atau sedang frust menonggeng tonggang terbalek putus cintun.. tapi ika menaip melalui pemerhatian kemudian pikirkan.. sebelum2 ni ika tak pernah lagi menyebut tentang cinta dalam blog ika ni.. sebab ika tak rasa kisah cinta perlu di kecoh2kan.. sume akan mengalaminya.. tapi entah kenapa jemari ika tergedik2 mengajak ika berdansa atas keyboard laptop compaq ni yang bagi ika even paling murah tapi ika sayang sesangat coz dia milik ika seorang tak leyh share2.. (kedek gilerrrr ahh).. dan hadiah paling mahal lah kirenye dari parents tercinta ika.. yelah ika kan kembar.. parents belikan sorang satu dalam masa yang sama.. tak kan nak bagi panasonic dua2 orang kan.. mana nak cekuk duit.. satu dah bape?? kalau anak jutawan jangan kira la.. ika dari keluarga sederhana je.. err,, macam dah lari tajuk je..

oke,, back to our topic.. ika cuma nak share pandangan ika terhadap kisah2 cinta yang diceritakan oleh kawan2 ika.. ika dengar cerita mereka.. perhatikan masalah yang ada.. buat rumusan dan kalau boleh bagi pendapat ika bagi.. tapi kalau tak boleh,, ika tak dapat nak tolong..maafkan saya ye~ hmm.. apa?? kisah2 tadi tu sape punye?? ish..rahsia lah~ :P

dua kisah cinta dah ika ceritakan dan huraian nye sangat panjang x lebar = berjela2.. memandangkan bile ika promote kt fb,, ika balik semula kat blog,, seramai err,, alamak brape belas orang ntah..(sory tak ingat).. sebelum2 ni paling ramai 4, 5 orang kot.. kiranye cerita2 macam ni ramai yang suka baca.. ada yang komen "best entri ni.." dan ade yang kate "suka baca entri ni.." dan kawan ika pula kata "best lah cerita cinta ika tu.. keep writing ye.." dan ada juga yang hanya menjadi silent reader.. owh~ mungkin ika ada bakat kot dalam penulisan yang macam ni.. tapi,, ika baru je menaip dua kisah cinta.. perlukan nasihat dan teguran untuk perbaiki mana yang silap.. ika akan share2 lagi kisah2 pengalaman hidup kat sini akan datang.. insya'allah~ sekadar untuk renungan dan perancangan masa depan.. ika hanya beri pendapat.. untuk anda sebagai pembaca,, terpulang nak menerimanya atau tidak..

rasanya cukup jelas kot jawapan ni untuk soalan di atas yang diberi oleh kawan ika sendiri.. ika akan cuba buat yang terbaek untuk tatapan anda.. harap anda tak jemu membacanya.. sangat kecewa bukan kalau kita menaip panjang lebar tapi tiada yang membaca.. sebab itu ika selalu pesan pada diri,, "nak buat entri bia pikir betul2,, ade ke orang nak bace kisah ni nanti??" sapa kata jadi blogger senang?? pada pemerhatian ika,, ada sorang abang ketak2 dalam dunia blog nie,, entri dy sgt simple,, tapi dalam entri santai dy pasti ada sedikit nasihat.. kalau tak banyak pon satu dua dy akan tinggalkan nasihat.. contoh macam dalam entri INI even dy bercerita santai2 tapi banyak bende kan kite boleh dapat dari entri tu?? setiap entri dy pasti menjadi santapan para blogger.. dia dah dikenali ramai.. nuffnang dia pon sangat banyak.. (rasenya la~ tak tanye pulak bape..)

ha,, sebut pasal nuffnang ni,, perasan tak ika tak pasang nuffnang?? ika belum buat lagi akaun nuffnang.. sebab ika belum ade kekuatan dan keberanian untuk membuatnya.. tak tau la kenapa rasa macam takot je nak pasang.. lagipon ika tak faham ape BE tu,, alexa..(eh,,betul ke ejaan nye??)..mungkin sebab ika tak de lagi sebab tu ika tak tau.. bile dah ade nanti baru ika tau kot.. haa?? nuffnang tu ape?? awak buat la blog jugak nanti awak tau la~ hee~ opss,, dah lari tajuk lagi sekali.. maaf ye ika amek kesempatan kat entri ni untuk luahkan semuanya.. ngee~ sekian~

6 comments:

pwincess Lov3y dOv3y said...

yap.
setuju.
saya taw spe yg awk mksud kan abg ketak2 tu.hehhe

*47!k@# said...

@pwincess Lov3y dOv3y setuju yang mne satu nih??byk sgt point dalam entri kali ni..ngee~ :)

Dayana AZ said...

ika , buat je nuffnang, paling2 pun dpt 25 sen dulu :)! betuull. hehe yakin dgn diri !

*47!k@# said...

@Dayana AZ ika masih cari kekutan dlm diri lg..sbb kalau ttbe ika dpt duit byk2 mesti ibu tnye..ika tak tau nak terangkan kat ibu mcm mne..memang niat nak pasang..btw tanx dayana bagi support n saranan :)

fad ali said...

hai ika...

jumpe belog comel ni kat cik yuyu punye belog..

nak polow lah...

awk pon singgah2 la belog sy..heee

http://faddesignaway.blogspot.com/

iklan la skali..wahahah*melampau lak

*47!k@# said...

@fad aliwahh!!terharu!!ni nak nanges cari kak yuyu ni..huu~;')

hahaha..memng melampau!post link kt entri ika..npe xkomen psl entri dulu??wwaarrgghh..nak kne babap nih!

oke,,ika terjah!:)