Saturday, 19 March 2011

ada apa dengan petang??

semenjak dua menjak ni..hujan je menjelang petang..
petir menyambar2..kilat berdentum2..
mungkinkah hanya berlaku di Kedah??
bagaimana pula negeri lain??
adakah sama seperti di sini??
huu~
^ ini adalah sekadar gambar hiasan ^

hari ni ika habiskan masa cuti dengan aktiviti rutin..
seperti hari sabtu ika yg lepas2..
ika akan mengemas rumah dan ikut ibu pergi ke pasar membeli barang dapur..
tapi hari ni ibu pegi pasar tanpa ika..
(sian plak kat ibu..naseb ibu beli barang xbyk hari ni..)

musim cuti sekolah tamat..
maka dgn itu,,kak ngah ika yg bertugas sebagai seorang guru tlh pulang ke kl..
pagi tadi ibu hantar ke stesen bas..
(huu~sunyi dah rumah tanpa suara anak saudara ika yg comei tu..)

rumah kembali sunyi..
petang ni dlm rancangn ika,,nak cuci kereta ibu..
Si Gemok Merah..

harap2 ika xbrubah hati..kesian dy dh seminggu xmndi..
cuaca skrg dh mendung..
petir dh kedengaran..
xpe..lau hujan pon masih boleh mandikan Merah..
sbb ika basuh bwh bumbung..
wee~

dari tadi bw..
^ ini adalah sekadar gambar hiasan ^

bls kunjungn n bls komen2..
xsempat nak singah suma blog..
maaf ya..

oh ya,,kalau anda juga perasan..
semasa ika nak balas kunjungn,,
ada sesetengah blog yang keluar notis mengandungi malware..
^ ini adalah sekadar gambar hiasan ^

huu~tkot la laptop ika kne format lagi..hari tu baru je format..
so,,ika cepat2 keluar dari blog tu..
so,phm2 jela lau ika xbalas jejak anda..
(tu memng btol2 ade atau maen2??)

lagi satu..
dalam ika berbw td..
ika ada perasan..
komen yg ditinggalkan beberapa org blogger
sama dgn komen yg ditinggalkan mereka di blog ika..
err,,xphm mksud ika??

maksudnya,,contoh blogger A..
blogger A ni tingl komen kt ika
"nice entri..suka baca entri ni..dtg lah blog sy dn follow.."<-contoh

err,,mula2 rasa mcm..
"wah,,dy suka bce entri aku,,meyh ak bls dgn follow dy balek"<-contoh

niat dihati memang nak follow utk bls jasa dy..
pastu bw lg..
ttbe t'nmpk komen blogger A lg..
aytnya sama..
memng x ada beza langsung..
maybe copy n paste..

see,,anda nmpk x apa yg ika nmpk??

check balek follower dy..wow!! dh rmai..
^ ini adalah sekadar gambar hiasan ^

rasanya dgn guna tektik tu dy dpt follower yg rmai..
ika terus rasa kecewa..

sbb itu just tektik dy..

ika hairan..mungkin dh rmai tegur psal ni..
tp ika nk tegur gk lg..
coz maybe ada follower ika yg berperangai mcm tu..

ika sgt kecewa..
apa yg ika mahukan adalah..
teguran ikhlas
ika xkejar kn follower yg ramai..
maklumlah ika byk bnde nk kne blaja lg psal dunia bloging ni..
^ ini adalah sekadar gambar hiasan ^

ika just nak org baca apa yang ika tulis dn beri komen yg membantu..

"entri awk tulis ni sy xphm la..leyh x awk jgn guna shortform"<-contoh

oke..dri komen tu ika leyh tukar cara penulisan ika..
wt mse ni lom ada lagi yg tegur penulisan shortform ika..
maybe mereka selesa dn ika juga selesa menaip shortform..

kenapa ika suka taip shortform byk2??
sbb ika ngaku yg ika bukan budk skema..
even ika di sekolah dulu memegang beberapa jawatan..
tp ika bukn budk SKEMA..

ika lbeyh suka santai..
tp kalau anda xsukakan cara penulisan ika..ika xkeberatan menukarnya..

oke,,next is..
^ ini adalah sekadar gambar hiasan ^

"i dh follow u,,follow me back ok.."
yg ni memng rmai dh sgt2 yg tegur..

ika bukan apa..
niat ika follow sbb ika suka blog dy n suka nak baca lg entri2 dri dy akn dtg..
bukan utk suruh dy follow ika balik utk menambahkan jumlah follower ika..

jgn lah wt cmtu pliz..

terbantut ika nk follow dy balik..
sbb dy follow ika bukan sbb blog ika tp sbb dy nk ika follow dy balek..
huu~

ika ngaku blog ika bru sethun jagung..
tp setiap hari jumlah follower bertambah membuatkan ika terasa bersemangat nak berblog..
indah!!
sblom ni xpenah terfikir yg dunia blog ni semeriah dunia fb..

kalau dulu ika lah ratu fb..
24 jam nk berfb..
skrg,,sejk fb ada gangguan,,
^ ini adalah sekadar gambar hiasan ^

ika beralih ke blog..
ika rasa dh mcm kene virus..
xleyh xbukk blog sehari..

nak tgok apa yg terbaru dri blogger2 laen..
n nk hapdate blog ika slalu..
sampai bff ika si pembaca setia xsempat nk baca semua entri2 ika..

^ ini adalah sekadar gambar hiasan ^

btw tanx to my bff..even just to be silent reader..
haha..dy malu nak tunjuk muka..
nnti satu hari nnti bile dy dh bersedia nak publishkn blog dy ika akan slalu link kn kt entri ika..
siap lah kamu fatehah..haha..

jam menunjuk kan pukul 4.50pm..
sekarang ika dah mengantuk..
^ ini adalah sekadar gambar hiasan ^

nak tido kejp..nnti bgon nk bsuh kete plak..
daa~jumpe nnti..

tanx for reading :)

No comments: